Φίλοι ναυτικοί, σας υπενθυμίζουμε ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών για τη χορήγηση του νέου οικογενειακού επιδόματος γίνεται μόνο ταχυδρομικά.

Αρχική > Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.

Αγαπητέ επισκέπτη,

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.

Ο Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. ιδρύθηκε το έτος 1980 με το άρθρο 25 του Ν.1085/80 είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και υπάγεται στον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (Υ.Ε.Ν.) και από τον Απρίλιο του 2012 στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΠ.Ε.Κ.Α.Α).

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός Ειδικού Λογαριασμού που θα βοηθούσε τις ναυτικές οικογένειες παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν αίτημα το 1979 κατά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πανελληνίου Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) και των Εφοπλιστικών Ενώσεων.

Με το Π.Δ.213/83 η εν γένει λειτουργία του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. ανατέθηκε στην Εστία Ναυτικών όπου δημιουργήθηκε «ίδιος και αυτοτελής κλάδος στον οποίο ανατίθεται η μέριμνα και η ευθύνη για την εφαρμογή και λειτουργία του θεσμού των οικογενειακών επιδομάτων των ναυτικών» – Άρθρο 5 παρ.1.

Εισπρακτικός Φορέας του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. είναι το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.).

Στόχος της Διοίκησης και των εργαζομένων είναι καθημερινά να βελτιώνουν το επίπεδο των Υπηρεσιών που προσφέρουν στους ναυτικούς μας. Η συνεχής βελτίωση της ταχύτητας και της αξιοπιστίας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.

Με την ιστοσελίδα, στην οποία βρίσκεστε, φιλοδοξούμε να δώσουμε μία αρκετά κατατοπιστική ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τους δικαιούχους εν ενεργεία ναυτικούς.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε τη Νομοθεσία του Οργανισμού μας και όλες τις δραστηριότητες μας.

Με χαρά θα δεχθούμε προτάσεις σας για βελτίωση πληροφοριών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποιες απορίες σας ή αναλυτικότερες πληροφορίες.

Ο Πρόεδρος του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.